Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi
25 Ocak 2023

Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi Güngören Ek Binasında sıfırdan başlanarak kuruldu resmi hasta kabulüne başladı ve 1 yıl içinde poliklinikte eğitim vakaları hariç 4000’ e yakın seans yapıldı. Yaklaşık 5 ay sonrasına randevu verecek kadar yoğun bir talep ve hasta memnuniyetine ulaştı.

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Fiziksel ve Ruhsal hastalıklardan korunma, bunlara tanı koyma, iyileştirme veya tedavi etmenin yanında sağlığın iyi sürdürülmesinde de kullanılan, farklı kültürlere özgü teori, inanç ve tecrübelere dayalı, izahı yapılabilen veya yapılamayan bilgi, beceri ve uygulamaların bütünüdür. Modern tıbbı destekleyici ve tamamlayıcı yöntemlerdir.

Merkezimizde Verilen Hizmetler

Yaş Kupa (Hacamat), Kuru Kupa, Akunpunktur, hipnoakapunktur hizmetleri polikliniğimizde verilmektedir.

Randevularınızı 0212 440 40 00 - 5504 (Dahili Numara) arayarak alabilirsiniz.

• 2485_IMG_6940.JPG
  • 7283_IMG_6926.JPG
  • akapntur_al.jpg

FAALİYETLERİMİZ

1) EĞİTİM
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi koordinatör merkez olmak kaydıyla Sağlık Bakanlığı adına GETAT mevzuatında tanımlandığı üzere lisans/lisansüstü eğitimini tamamlamış kişilerin eğitim ve sertifikasyonları düzenlenmektedir.
• Akupunktur
• Kupa terapi
• Hirüdo(sülük) terapi
• Mezoterapi
• Ozon terapi
• Hipnoz
• Fitoterapi
• Apiterapi
• Refleksoloji
• Homeopati
• Maggot(larva) tedavisi
• Osteopati
• Proloterapi
• Müzik terapi

2) YÜKSEK LİSANS / DOKTORA
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü çatısı altında Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp yüksek lisans programı, fitoterapi doktora programı yürütülmektedir.

3) SEMPOZYUM

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp sempozyumları düzenlenmekte ve ev sahipliği yapılmaktadır.

4) KONGRE

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongreleri düzenlenmekte ve ev sahipliği yapılmaktadır.

5) YAZILI VE GÖRSEL MEDYA ARAÇLARI İLE KAMUOYUNU BİLİNÇLENDİRME VE FARKINDALIĞI ARTTIRMA ÇALIŞMALARI YAPILMAKTADIR.

6) POLİKLİNİK HİZMETLERİ
Sağlık Bilimleri Üniversitesine bağlı SUAM'daki Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp uygulama merkezlerinde poliklinik hizmetleri verilmektedir.